12.9.2010

Valkosuklaakakku

Innostuin leipomaan valkosuklaakakun, jonka ohje on uusimmassa Talo&Koti -lehdessä (9/2010).
Kakku oli helppo valmistaa ja on totisesti makea! Yksi pala riittää hyvin tyydyttämään päivän makea-tarpeen.

Pohja

150 g Digestive- tai tavallisia kaurakeksejä
120 g sulatettua margariinia
1 rkl sitruunamehua

Täyte

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Fazerin Bak&Dessert -valkosuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä (+ 2 rkl vettä tai mehua)

Päälle

Marianne Crush -rakeita

1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa kaulimella muovipussiin laitetut keksit muruiksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu margariini ja sitruunamehu. Painele seos tasaisesti leivinpaperille vuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään vähintään 5 minuutiksi. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa mikrossa pakkakuksen ohjeen mukaan. Lisää vahdotettuun vispikermaan sulatettu suklaa, keltuaiset, tuorejuusto ja vaniliinisokeri ja vatkaa sekaisin.

3. Purista liivatelehdistä vesi pos ja liuota ne kiehuvaan mehu- tai vesitilkkaan. Yhdistä liivateseos täytteeseen ja vatkaa sekaisin. Vatkaa eri astiassa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä vaahto varovasti nostellen muuhun täytteeseen.

4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele kakun pälle Marianne Crush -rakeita niin, että pinta peittyy. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa kakun. Ota se tällöin sulamaan huoneenlämpöön muutama tunti ennen tarjoilua.

HUOM! Kakku tarttui minulla jonkin verran vuoan reunoihin, joten irrota reunus varovasti.



Tästä ei sunnuntai-iltapäivä parane...

6.9.2010

Lind's Kök

Vierailin viikonloppuna närpiöläisessä Lind's Kök -ravintolassa. Kasvihuoneravintolan miljöö oli upea ja ruoka ylitti odotukseni! En edes muista, milloin viimeksi olisin saanut nauttia niin runsaasti erilaisia hedelmiä ja vihanneksia samalla kertaa. Erityisesti valkosipulimansikat olivat mielenkiintoinen ja herkullinen makuelämys. Herkkuja nauttiessa sai ihailla ympärillä kasvavia yrttejä, taimia, kukkia ja puita.Voin suositella paikkaa lämpimästi kaikille, jotka haluavat kokea erilaisen ravintolaelämyksen.












1.9.2010

Juhlamekko

Etsin todella pitkään itselleni juhlamekkoa. Sovitettuani turhaan lähes 40 mekkoa, olin jo luopunut toivosta. Palatessani jälleen kerran turhautuneena kotiin mekonmetsästysmatkalta, satuin kävelemään Tazzia –liikkeen ohi. Jokin intuitio sai minut astumaan liikkeeseen, vaikka jostain syystä olen aina pitänyt kyseistä ketjua kypsempien naisten vaateliikkeenä. Niinpä yllätykseni oli melkoinen, kun löysin liikkeestä peräti 2 upeaa mekkoa!

Mekot istuivat kuin hansikas ja laadukkuus huokui niin materiaaleista kuin ompelujäljestäkin. Kaiken lisäksi sain henkilökunnalta aivan erinomaisen ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua! Moni pitää kyseistä liikettä hintavana, mutta mielestäni vaatteiden hinta-laatusuhde on hyvä. Moni sovittamani ulkomailla valmistettu mekko oli kalliimpi siitä huolimatta, että ompelujälki oli tökeröä ja kankaat tuntuivat hajoavan käsiin. Ulkomaiset leikkaukset eivät myöskään tahdo sopia vartaloni malliin (päärynämalli varustettuna pitkällä selällä ja matalilla jaloilla :)

Tästä tuli nyt varsinainen mainospuhe, mutta olin niin onnellinen löytämistäni mekoista ja palvelun tasosta, että oli pakko kertoa hyvästä kokemuksestani. Päätin, että tästä lähtien juhlamekkoa etsiessäni menen ensimmäisenä kyseiseen liikkeeseen.


Kävin kurkkimassa Tazzian uusimman malliston tarjontaa ja löysin sieltä tämän ihanan mekon, jota on saatavana myös mustana. Sopisi ihanasti pikkumustaksi.



Tässä toinen ostamistani mekoista. Se pääsi heti tositoimiin oopperajuhlille.